Blog

HLAS - sociálna demokracia

Matúš Šutaj Eštok

Referendum o predčasných voľbách je sebaobranou pred Igorom Matovičom a jeho vládou

Matúš Šutaj Eštok
Igor Matovič zlyhal nielen ako premiér, ale aj ako človek, chlap a čo je najhoršie, odmieta za to prevziať zodpovednosť. Táto vláda...

Igor Matovič zlyhal nielen ako premiér, ale aj ako človek, chlap a čo je najhoršie, odmieta za to prevziať zodpovednosť. Táto vláda chaosu musí skončiť, predčasné voľby  sú zúfalo, naozaj zúfalo potrebné. Každý jeden deň navyše vládnutia Igora Matoviča je obrovským rizikom a doslova sú ohrozované životy občanov Slovenska. A jasnými slovami o tom hovoria, čísla, dáta a relevantné fakty. Ale tie sú, žiaľ, naozaj otrasné a tragické.

Vláda Igora Matoviča nás dostala na prvé miesto na svete v počte úmrtí na Covid a v počte hospitalizácii (v prepočte na milión obyvateľov)

Potom ako nás Igor Matovič dostal na prvé miesto na svete v počte úmrtí na Coronavírus na milión obyvateľov, netrvalo to dlho a prerazil ďalšie dno. Slovensko sa dostalo na prvé miesto na svete aj v počte hospitalizovaných ľudí s koronavírusom na milión obyvateľov. Na druhej strane tu máme nezvládnutú ekonomickú a sociálnu pomoc, množstvo živnostníkov, podnikateľov a občanov, ktorí sú vďaka neschopnosti a nedostatočnej pomoci tejto vlády na kolenách. Suma sumárum, je tu krvácajúca krajina, obrovská nedôvera voči osobe Igora Matoviča a jeho vláde, ktorá vytvára chaos, zmätok a zúfalstvo. Zúfalstvo ľudí, ale čo je horšie, zúfalstvo v riadení zo strany Igora Matoviča a jeho vlády.  

Prednedávnom sa švédsky kráľ a premiér verejne ospravedlnili a uznali zlyhanie v boji s coronavírusom a veľký počet obetí na ľudských životoch. A to na rozdiel od Slovenska, Švédsko nepatrí medzi krajiny s najhoršími výsledkami na svete. To je prejav hodný naozajstných štátnikov. Je to úprimné, pokorné, ľudské a zároveň odvážne a zodpovedné voči vlastným občanom. A Igor Matovič? Ten zvolá tlačovú konferenciu na ktorej dokázateľne klamal a manipuloval s údajmi a dátami. A namiesto prebratia zodpovednosti za jeho zlyhanie, opäť neváha zbabelo hádzať vinu na vlastných občanov a odborníkov ako na vinníkov tohto katastrofálneho stavu a vynadať im. A tých istých odborníkov následne pozve za rokovací stôl. Toto nevymyslíš, toto je Igor Matovič a jeho vláda.

Referendum o predčasných voľbách je sebaobranu pred vládou Igora Matoviča

Nedôvera voči vláde, nie je vyvolaná nami, opozíciou alebo zbieraním podpisov do referenda. Vyvolal ju Igor Matovič a jeho vláda. Chaos, ktorým vládne, absolútne nezvládnutie koronakrízy, jeho neustále urážky občanov, odborníkov, vedcov, prezidentky.  Je jasné, že Igor Matovič sa bojí referenda, pretože má strach z reakcie ľudí, ktorí majú plný zuby jeho nezvládnutého a životy ohrozujúceho vládnutia. Priznal to napokon aj jeho najbližší človek, minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý uviedol, že núdzový stav je tu aj z dôvodu obavy protestov ľudí.  Obrovské množstvo energie preto venuje Igor Matovič do neustáleho predlžovania núdzového stavu. Núdzový stav má byť pritom iba výnimočným nástrojom vo výnimočnej situácii a nie trvalý stav. Vládna koalícia je povinná nájsť si iné spôsoby boja s pandémiou, ako je trvalé obmedzovanie občianskych práv ľudí na Slovensku. Igor Matovič sa za núdzový stav zbabela skrýva, pretože sa bojí prevzatia zodpovednosti za katastrofálny stav do ktorého dostal Slovensko a oprávnene sa bojí vlastných občanom. Referendum o predčasných voľbách preto vnímame ako sebaobranu pred vládou Igora Matoviča.

<< Späť k článkom